Обавештење о начину праћења теријске наставе за лекаре уписане на ужу специјализацију шк 2021/22. године

Обавештење лекарима уписаним на ужу специјализацију шк 2021/22. годину

 

Лекари уписан на ужу специјализацију могу приступити достављеним наставним материјалима на reticulum.med.bg.ac.rs

Отворени су кориснички налози где су корисничко име и лозинка исти у формату броја индекса.

Односно, xx-unn-yy где је:

xx – година уписа,  nn – словна ознака гране специјализације (сва слова мала латиницом)  и  yy – број индекса (две цифре).

Пример логовања за уже специјализације из онкологије на платформи “Ретикулум”
http://reticulum.med.bg.ac.rs/moodle/ ), уписани за школску 2021/22. са бројем индекса 93:
21-uon-93.

Теоријска настава (гране уже специјализације коју сте уписали) почиње 13.12.2021.године, практична настава се обавља према распореду кoји достави катедра за сваког уписаног лекара уз прописане епидемиолошке мере. Лекар ће почети обављање практичне наставе када се за то стекну услови односно када им установа омогући долазак у наставну баз, али морају испунити програм практичног рада у трајању од 12 месеци.

Лекари који свој стаж обављају у УКЦ Србије јављају се у Центар за научно-истраживачки рад Универзитетског клиничког центра Србије (Пастерова 2, поред Очне клинике) за добијање упута неопходног за кружења по клиникама УКЦС-а.

Практична настава – савладавање вештина  организоваће се уживо уз примену свих епидемиолошких мера (имунизација,  негативан PCR тест).

За наставу уже сепцијализације надлежни су одговарајући шефови катедри за специјалистичку наставу. Списак специјалистичких катедри као и именованих шефова катедри налази се на сајту факултета на сл линку – http://med.bg.ac.rs/?page_id=12076

Напомена:
Како је ознака специјализације из трансфузиологије у индексима иста као и ознака уже специјализације из клиничке трансфузиологије (tf) корисничка имена уже специјализације из клиничке трансфузиологије су измењена тако да словна ознака гласи ktf.

Ужа специјализација почела је 22.11.2021. године наставом из предмета Здравствена статистика и Здравствена информатика.

СПИСАК КООРДИНАТОРА ПО КАТЕДРАМА

Све катедре Факултета су делегирале по једног или више чланова који су прошли обуку из употребе система укључених у извођење онлајн наставе.
Молимо Вас да, уколико су Вам потребне, смернице или појашњења везана за извођење онлајн наставе потражите од свог координатора.

 

 

Остале вести из категорије