Др Филип Јелић

Др Филип Јелић приступиће јавној одбрани завршног академског специјалистичког рада под називом «ИМИЏИНГ ИДИОПАТСКИХ ИНТЕРСТИЦИЈАЛНИХ БОЛЕСТИ ПЛУЋА КОМПЈУТЕРИЗОВАНОМ ТОМОГРАФИЈОМ» дана 23.09.2021. године у 10 часова у слушаоници на II спрату Секретаријата Факултета. Јавна одбрана рада обавиће се пред Комисијом у саставу: проф. др Александра Ђурић-Стефановић, председник, проф. др Дејан Орлић и проф. др Јовица Шапоњски, ментор.  

Детаљније

Клиничка онкологија – Распоред полагања испита

ОБАВЕШТЕЊЕ   Обавештавају се студенти да ће се испит из КЛИНИЧКЕ ОНКОЛОГИЈЕ одржати дана 27.09.2021.године у новој згради Института за онкологију и радиологију Србије (амфитеатру). Испит ће се одржати у  8,00  и 8,30 часова и то: Студенти који су на списку код проф.др.Марине Никитовић, Проф.др.Зорице Милошевић и Доц.др.Татјане Арсенијевић, испит почиње у 8,00 часова. Студенти који су на списку код Проф.др.Ивана Марковића, Доц.др.Срђана Николића, Проф.др.Весне Плешинац Карапанџић и Доц.др.Сузане Стојановић Рундић, испит почиње у 8,30 часова. Студенти су обавезни да на лицу носе заштитну маску. Са собом понети индекс, белу…

Детаљније

Распоред полагања теста – Хемија у медицини

Хемија у медицини, октобарски рок, шк. 2020/21. година     Tест из ХЕМИЈЕ У МЕДИЦИНИ у октобарском року, за све студенте, одржаће се у четвртак, 23. 9. 2021. по следећем распореду: ОПШТА ХЕМИЈА, 10:30 часова ИНСТИТУТ ЗА ХЕМИЈУ У МЕДИЦИНИ, ВЕЖБАОНИЦА 2 ОРГАНСКА ХЕМИЈА, 12:00 часова АМФИТЕАТАР ИНТИТУТА ЗА ХИСТОФИЗИОЛОГИЈУ ХЕМИЈА ПРИРОДНИХ ПРОИЗВОДА, 13:00 часова АМФИТЕАТАР ИНТИТУТА ЗА ХИСТОФИЗИОЛОГИЈУ   Из епидемиолошких разлога неопходно је да студенти буду ИСПРЕД ЗГРАДЕ у којој полажу тест, најкасније 10 мин. пре заказаног термина, како би након прозивке били распоређени. На колоквијум обавезно понети:…

Детаљније

Педијатрија – Октобарски испитни рок

Предиспитни тест за лекаре који су пријавили специјалистички испит из ПЕДИЈАТРИЈЕ у октобарском испитном року 2021. године, биће одржан 23.9.2021. у 13h у Амфитеатру Института за заштиту здравља мајке и детета.

Детаљније

Предиспитни тест за специјализанте ОПШТЕ ХИРУРГИЈЕ и специјализанте АБДОМИНАЛНЕ ХИРУРГИЈЕ

Предиспитни тест за специјализанте ОПШТЕ ХИРУРГИЈЕ и специјализанте АБДОМИНАЛНЕ ХИРУРГИЈЕ, који су пријавили специјалистички испит за октобарски испитни рок 2021. године, биће одржан у петак, 24.09.2021. године у 09ч. Место одржавања: Библиотека Прве хируршке клинике, Клинички центар Србије.

Детаљније

Обавештење – печати и потписи из хистологије и ембриологије за ИАС медицину и ОАС Сестринство.

Печати за испите и овера семестра на катедри за хистологију и ембриологију     Студенти који су положили испит из хистологије и ембриологије у октобарском року печат могу добити у четвртак 30.09.2021. у следећим терминима: Четвртак 30.09.2021. од 11 до 12 часова – студенти који су положили испит код професорке Обрадовић и професорке Кравић Стевовић Четвртак 30.09.2021. од 12 до 13 часова – студенти који су положили испит код професорке Пушкаш и професорке Лабудовић Боровић Четвртак 30.09.2021. од 13 до 14 часова – студенти који су положили испит код професорке…

Детаљније

Др Александар Богдановић

Др Александар Богдановић, браниће докторску дисертацију под називом „ПРОГНОСТИЧКИ ЗНАЧАЈ БИОМАРКЕРА ЕПИТЕЛНО-МЕЗЕНХИМАЛНЕ ТРАНЗИЦИЈЕ КОД МЕТАСТАТСКОГ КОЛОРЕКТАЛНОГ КАРЦИНОМА У ЈЕТРИ“, дана 24.09.2021. године у 11 часова у Слушаоници на другом спрату Медицинског факултета у Београду пред Комисијом у саставу: Проф.др Владимир Дугалић, Академик проф.др Предраг Пешко, Доц.др Данијел Галун, Н.Сар.др Александра Николић и Проф.др Горан Станојевић. Ментор: Проф.др Зоран Кривокапић.

Детаљније

Др Катарина Арсикин Csordas

Др Катарина Арсикин Csordas, браниће докторску дисертацију под називом „УЛОГА КИНАЗЕ АКТИВИРАНЕ АДЕНОЗИН МОНОФОСФАТОМ И МИТОГЕНОМ АКТИВИРАНЕ ПРОТЕИН КИНАЗЕ P38 У ИНДУКЦИЈИ АУТОФАГИЈЕ И СМРТИ У ЋЕЛИЈАМА НЕУРОБЛАСТОМА ТРЕТИРАНИХ ОКСИДОПАМИНОМ У УСЛОВИМА IN VITRO“, дана 24.09.2021. године у 10:30 часова у свечаној сали Медицинског факултета у Београду пред Комисијом у саставу: Проф.др Александра Исаковић, ВНС др Гордана Товиловић Ковачевић и Проф.др Силвана Андрић. Ментор: Проф.др Владимир Трајковић, Коментор: Н.Сав.др Љубица Хархаји Трајковић.

Детаљније

Др Марина Стаменковић

Др Марина Стаменковић, браниће докторску дисертацију под називом „МЕХАНИЗМИ ЦИТОТОКСИЧНОСТИ ФАРМАКОЛОШКИХ ИНХИБИТОРА АУТОФАГИЈЕ IN VITRO“, дана 24.09.2021. године у 9 часова у свечаној сали Медицинског факултета у Београду пред Комисијом у саставу: Проф.др Иванка Марковић, Проф.др Александра Исаковић, Проф.др Душан Попадић, ВНС др Љубица Вучићевић и Проф.др Силвана Андрић. Ментор: Проф.др Владимир Трајковић, Коментор: Н.Сар.др Кристина Јањетовић

Детаљније

Др Вељко Шантрић

Др Вељко Шантрић, браниће докторску дисертацију под називом „ПОВЕЗАНОСТ РИЗИКА И ПРОГНОЗЕ БОЛЕСНИКА СА КАРЦИНОМОМ ПРОСТАТЕ ЛЕЧЕНИХ РАДИКАЛНОМ ПРОСТАТЕКТОМИЈОМ И ЗРАЧЕЊЕМ СА ПОЛИМОРФИЗМИМА ГЕНА ЗА ГЛУТАТИОН ТРАНСФЕРАЗЕ“, дана 22.09.2021. године у 13 часова у свечаној сали Медицинског факултета у Београду пред Комисијом у саставу: Проф.др Миодраг Аћимовић, Проф.др Марина Никитовић, Проф.др Марија Матић, Доц.др Иван Вуковић и Проф.др Ивана Стојановић. Ментор: Проф.др Дејан Драгичевић, Коментор: Проф.др Ана Савић-Радојевић.

Детаљније