ОБАВЕШТЕЊЕ ЛЕКАРИМА КОЈИ СУ УПИСАНИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ НА МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ ДО ОКТОБАРСКОГ УПИСНОГ РОКА 2019/2020.године О ПРИМЕНИ НОВОГ ЦЕНОВНИКА

            Медицински факултет у Београду утврдио је нове износе трошкова свих видова специјализација (уписнине, годишње школарине и двосеместралне наставе) који су благовремено објављени на интернет страници Факултета. Након  објављивања информације,   Медицинском факултету је  упућена петиција лекара  као и појединачне молбе. Петиција лекара и све појединачне молбе разматрао је Колегијум декана Медицинског факултета  и донео одлуку:

 

  1. Лекари који су уписали специјализацију на Медицинском факултету у Београду, који су запослени и за које  здравствене установе сносе трошкове специјализације трошкови двосеместралне наставе у шк. 2019/2020. години износе 150.000 динара по семестру (укупно за оба семестра 300.000. динара)
  2. Одлука из тачке 1. Односи се и на приватне здравствене установе односно на све лекаре запослене у приватним здравственим установама
  3. Лекари који су уписани на специјализацију почев од октобра 2017. године у статусу незапослених здравствених радника имају Уговор са Факултетом за целокупну школарину (годишње школарине и двосеместрална настава) до полагања специјалистичког испита,  за њих  се примењују трошкови специјализације према Уговору.
  4. Лекари који су уписани на специјализацију пре октобра 2017. године

имају Уговор са Факултетом о специјализацији, добили су предрачун трошкова студија за годишње школарине  али им није била обрачуната двосеместрална настава нити им је била гарантована висина трошкова двосеместралне наставе. У анексу Уговора било је наведено да ће се динамика измирења трошкова  утврдити у тренутку уписа двосеместралне наставе по ценовнику који буде важећи у одговарајућој  шк. години када се похађа двосеместрална настава .

Колегијум декана  је донео одлуку да сви лекари који су незапослени а уписани су на специјализацију пре октобра 2017. године, сносе трошкове двосеместралне наставе по ценовнику који је био важећи за шк. 2018/2019. годину односно у износу  од 110.000. динара  по семестру  (220.ооо динара за оба семестра).Трошковe који су  предвиђени за двосеместралну наставу ,на основу достављеног предрачуна,  могуће је уплатити  у више месецчних рата.

4.За лекаре који су већ уписани на специјализацију ( до шк. 2019/2020. године) висине   годишњих  школарина остају у истом износу односно нису повећане ( за незапослене  65.000 по години студија и 80.000 за лекаре из приватних здравствених установа ).

 

Медицински факултет је на основу донете одлуке упутио рачуне установама и специјализантима.

 

 

 

Остале вести из категорије