Хирургија са анестезиологијом – Друга хируршка клиника

OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE PETE GODINE MEDICINSKOG FAKULTETA U BEOGRADU
ŠKOLSKA  2020-2021
PREDMET: HIRURGIJA SA ANESTEZIOLOGIJOM

NASTAVNA BAZA: KLINIKA ZA VASKULARNU HIRURGIJU I KLINIKA ZA KARDIOHIRURGIJU KCS- DRUGA

HIRURŠKA KLINIKA

 

 

U cilju sprečavanja širenja infekcije i bezbednog izvodjenja, praktična nastava u  nastavnoj bazi Klinika za vaskularnu hirurgiju i Klinika za kardiohirurgiju KCS – Druga hirurška klinika biće organizovana prema preporukama Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” i uprave Medicinskog fakulteta.

Studenti koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu u našoj nastavnoj bazi u obavezi su da:

  1. dolaze u zgradu prema napravljenom rasporedu (mesto okupljanja–amfiteatar, I sprat), u tačno odredjenom vremenskom periodu i napuštaju je bez nepotrebnog zadržavanja
  2. se prilikom dolaska na Kliniku jave sekretarici nastavne baze Slađani Vuković. Prva grupa dolazi od 10:45h do 10:50 – prva grupa,  druga grupa od 11:45 do 11:50.
  3. sa sobom donesu vizire koje je obezbedio fakultet. Zaštitnu masku, kaljače i po potrebi rukavice studenti dobijaju u amfiteatru nastavne baze.
  4. obavljaju praktičnu nastavu isključivo u beloj uniformi (bluza i pantalone, po mogućstvu i klompe)
  5. Nakon presvlačenja studenata u bele uniforme u amfiteatru nastavne baze, studente preuzima nastavnik/saradnik koji vodi praktičnu nastavu po rasporedu.

Imajući u vidu napor koji će biti uložen da se radi bezbednog izvođenja praktične nastave sprovedu predviđene epidemiološke mere,  svim studentima skrećemo pažnju da poštuju data uputstva,  kao i da su praktične vežbe iz hirurgije kao nezaobilazan način sticanja znanja iz hirurgije  sa anestezologijom OBAVEZNE.

 

Rukovodilac nastavne baze

Klinika za vaskularnu hirurgiju i Klinika za kardiohirurgiju KCS – Druga hirurška klinika

Prof. dr Slobodan Cvetković

 

 

 

Остале вести из категорије