ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЧИНУ ПОЛАГАЊА ПРАКТИЧНОГ ИСПИТА ИЗ МЕДИЦИНСКЕ БИОХЕМИЈЕ од јуна 2022/23.

Важи за све генерације.

Од јунског испитног рока школске 2022/23. године, практични испит из медицинске биохемије ће се полагати писменом и усменом анализом 2 практичне вежбе. Вежбе се не изводе.

За сваку вежбу је потребно написати концепт који обухвата принцип вежбе, израчунавање траженог параметра из вредности апсорбанци које су дате у задатку и уписивање референтне вредности за дати параметар. Овај део је елиминаторан. После успешно завршеног концепта за обе вежбе студент ће усмено са асистентом/наставником продискутовати чињенице релевантне за вежбу и клинички значај параметра који се у практичним вежбама одређује (уводни део вежбе) након чега ће се формирати оцена. За припрему практичног испита из медицинске биохемије користити Приручник за практичне вежбе из биохемије.

Сви потребни сегменти који се обрађују писањем концепта (принцип вежбе, израчунавање параметра, референтне вредности) ће бити назначене на формулару за писање концепта, који ће садржати и део за опис и клинички значај испитиваног параметра.

Катедра биохемије

Остале вести из категорије