Обавештење о радионици на тему „Препознавање и реаговање на родно засновано насиље“

Поштоване студенткиње и студенти свих студијских програма,

Позивамо вас да учествујете у радионици на тему „Препознавање и реаговање на родно засновано насиље“, која ће се одржати у уторак, 29. новембра, од 15-16.30 часова, у вежбаоници Института за социјалну медицину (приземље, зграда „Силос“),  Др Суботића 15.

Радионицу ће водити Проф. Др Босиљка Ђикановић, повереница за равноправност на нашем факултету, и Др Љиљана Пантовић, антрополошкиња са Института за филозофију и друштвену теорију.

У радионицама ће се користити вињете, студије случаја, и групна дискусија када је у питању препознавање свих облика нежељеног понашања и узнемиравања. Такође, учесници радионице ће сазнати како здравствени радници у својој клиничкој пракси треба да реагују на родно засновано насиље.

Радионица ће се одржати у оквиру глобалне кампање „16 дана активизма против насиља према женама“ која се сваке године одржава од 25. новембра до 10. децембра.

Број места је ограничен. Пријава је обавезна, путем линка: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeovEsGrYi9xpEuQsQwyR9R65oW_8CwFztOBvX1WlnZCS4msw/viewform

Видимо се у уторак!
Срдачан поздрав, Босиљка и Љиљана

 

Остале вести из категорије