Режим извођења наставе – Саопштење Деканског колегијума

Саопштење Деканског колегијума

На основу података о кретању обољевања корона вирусом на дан 13.03.2020. године, као и након консултација у оквиру Заједнице медицинских факултета Србије, Декански колегијум Медицинског факултета Универзитета у Београду доноси одлуку о следећим мерама промене извођења наставе:

  1. На клиничким предметима, практичну наставу, семинаре и вежбе, треба адаптирати тако да се у овој фази не изводе кроз директан контакт са пацијентом, при чему ће се у овој адаптацији користити наставна средства која катедре поседују. У истој групи предмета треба теоријска предавања одржавати у онлајн облику, или у групама мањим од 100 студената уколико он лине приступ није доступан односно док не постане доступан.
  2. На претклиничким предметима теоријска предавања, семинаре и вежбе треба одржавати у он лине облику, или у групама мањим од 100 студената уколико онлајн приступ није доступан односно док не постане доступан.
  3. Проверу знања, колоквијуме и испите треба одложити и направити план њиховог извођења у каснијем периоду.

 

Наведене мере важе од почетка следеће радне недеље, тј. понедељка 16.03.2020. и биће модификоване према развоју епидемиолошке ситуације.

 

Београд, 13.03.2020.

Декан Медицинског факултета
Универзитета у Београду
Проф. др Небојша Лалић

 

Остале вести из категорије