И РЕЧ ЈЕ ЛЕК: Лет изнад кукавичјег гнезда (1975)

 

И РЕЧ ЈЕ ЛЕК: Лет изнад кукавичјег гнезда (1975)

Поштоване колегинице и колеге,

Први филм који гледамо јесте култни „Лет изнад кукавичјег гнезда“ из 1975. године, редитеља Милоша Формана. У питању је чувено остварење које је награђено са чак пет оскара (најбољи филм, најбољи главни глумац, најбоља главна глумица, најбољи режисер и најбољи сценарио).

Пре него што будемо погледали фантастичног Џека Николсона у улози Рендала Мекмарфија, проф. др Срђан Миловановић (Катедра за психијатрију) увешће нас у теме филмских адаптација питања менталног здравља и болести, стигматизације, принудне хоспитализације и другог.

*Молимо вас да резервишете своја места. Због ограниченог броја седишта, молимо да своје место резервишете искључиво у случају сигурног доласка, и то путем следећег линка:
https://forms.gle/2ZUFFsm2bpRyBJ8E7

Видимо се у четвртак, 20. октобар у 14:30 у Југословенској кинотеци!

——-

Серијал филмова И РЕЧ ЈЕ ЛЕК настао је са циљем иновирања наставе из предмета Социјална медицина, а захваљујући труду наставника са истоимене Катедре. Током јесени и зиме 2022. године договорене су пројекције одабраног филмског материјала из Архива Југословенске кинотеке. Приказивање филмова у оквиру наставе је препознат метод креативног учења и може значајно допринети разумевању наставних садржаја.

 

 

Остале вести из категорије