Конкурс – Специјализације

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ – МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОДОБРАВАЊЕ УПИСА СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА И /ИЛИ ЛЕКАРА КОЈИ СУ ЗАПОСЛЕНИ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА ВАН РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА

СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ И УЖЕ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ

ЗА ОКТОБАРСКИ УПИСНИ РОК 2019. ГОДИНЕ

ЗАХТЕВИ СЕ ПОДНОСЕ ОД 02. До 13. СЕПТЕМБРА 2019. ГОДИНЕ

Страни држављанин који је завршио факултет здравствене струке а не обавља здравствену делатност као професију у Републици Србији, уколико специјализацију односно ужу специјализацију жели да обави на Медицинском факултету у Београду, подноси захтев Медицинском факултету да му се одобри упис.

Здравствене установе ван територије Републике Србије које желе да своје запослене лекаре упуте на специјализације и уже специјализације на Медицински факултет у Београду подносе захтев да им се одобри упис.

Одлуку о одобравању уписа на специјализације односно уже специјализације доноси Веће за специјалистичку наставу на основу предлога Комисије за упис страних државља .

Захтеви за упис подносе се:

За упис на специјализације – и уже специјализације за октобарски уписни рок шк. 2019/2020. године подносе се у периоду од 2. Септембра до 13 септембра 2019. године.

Страни држављанин морају да испуњавају следеће услове:

– Уколико су диплому о завршеном факултету или специјалистичку диплому стекли ван Републике Србије, потребно је да су обавили процедуру признавања дипломе (академско признавање за наставак образовања врши се на Универзитету у Београду, Студетски трг бр,1.)

– Да су на специјализацију односно ужу специјализацију упућени у Републику Србији, одлуком одговарајуће здравствене установе и/или решењем Министарства здравља земље која их упућује на специјализацију и/или гаранцијом амбасаде.

– Страни држављани који су факултет завршили у Републици Србији, потребно је и да имају положен стручни испит. За лекаре који су на обављању обавезног лекарског стажа остављена је могућност да поднесу пријаву за одобравање уписа на специјализацију а да потврду о положеном стручном испиту доставе накнадно.

Потребна документа за одобравање уписа на специјалистичке студије:

– Молба за одобравање уписа (и попуњена пријава)

– Фотокопија оригиналне дипломе о завршеном факултету

– Фотокопија оригиналне дипломе о положеном специјалистичком испиту

( ако се тражи упис уже специјализације)

– Потврду о регулисаном стручном-државном испиту

– Решење о верификацији дипломе

– Оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених

Након донете одлуке Већа о одобравању уписа на специјализације односно уже специјализације, страни држављанин за упис прилаже, и:

– Попуњен индекс

– 2 фотографије

– Доказ о дозволи боравка;

– Доказ да је здравствено осигуран;

– Копија пријаве стана;

– Копија путне исправе;

– Потврда да је студент похађао или похађа курс српског језика на акредитованој установи (Филолошки факултет, Институт за стране језике а.д. и Институт Ђуро Салај).

– Доказ о уплати школарине

Напомињемо да сва документа која се предају Служби за специјалистичку наставу Медицинског факултета, морају бити преведена на српски језик, оверена од стране овлашћеног преводиоца и не старија од шест месеци.

Прилог:

– ПРИЈАВА ЗА УПИС НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈУ НА МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ За октобарски уписни рок школске 2019/2020. године

– ПРИЈАВА ЗА УПИС НА УЖУ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈУ У школској 2019 /⁠2020 години

– ОБРАЗАЦ ИЗЈАВЕ

– ЦЕНОВНИК УСЛУГА које сe пружају студентима основних специјализација, на Медицинском факултету у Београду

– ЦЕНОВНИК УСЛУГА које сe пружају студентима ужих специјализација, на Медицинском факултету у Београду

Остале вести из категорије