Катедра за психијатрију-Почетак практичне наставе-Важно обавештење за студенте

КАТЕДРА ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ – ПОЧЕТАК ПРАКТИЧНЕ НАСТАВЕ

 

Поштовани студенти,

 

Обавештавамо вас да практична настава из предмета Психијатрија почиње да се одржава 10. маја 2021. године. Распоред одржавања практичне наставе из предмета Психијатрија, доступан је на сајту Факултета.

Поступак приликом доласка студента на вежбе за понедељак, 10. мај 2021.

Студени који нису вакцинисани или је од друге дозе прошло мање од две недеље, дужни су да донесу антигенски тест који не сме да буде старији од 72 часа. У случају да студент није у могућности да обезбеди тест, дужан је да дође на тестирање пола сата пре почетка практичне наставе у 10 часова и 15 минута – Клиника за психијатрију УКЦ Србије, Пастерова 2, Београд, Амбуланта Клинике за психијатрију УКЦ Србије, Пастерова 2 – приземље стацинара. Студент доноси попуњен упитник (налази се на сајту Медицинског факултета http://studije.med.bg.ac.rs/?p=13638) и спроводи се тестирање. Тестирање спроводе лабораторијски техничари Института за микробиологију Медицинског факултета Универзитета у Београду. Уколико је брзи антигенски тест позитиван, студент се упућује у ковид амбуланту, уколико је негативан, студенту се издаје потврда и упућује се на вежбе.

Остали студени (вакцинисани са обе дозе вакцине, и ако је од друге дозе вакцине прошло више од две недеље, или поседују антигенски тест не старији од 72 часа) долазе непосредно пре почетка одражавања практичне наставе и доноси попуњен упитник (налази се на сајту Медицинског факултета http://studije.med.bg.ac.rs/?p=13638) и предају наставнику или сараднику задуженом за вежбе. Студент поред упитника, наставнику/сарднику доставља на увид потврду о вакцинацији или антигенски тесте или потврду о негативном тесту.

Поступак приликом доласка студента на вежбе за уторак, среду, четвртак, петак (11,12, 13. и 14. мај)

Студент је у обавези да достави на увид наставнику/сарднику који је задужен за вежбе потврду да је студент вакцинисан са обе дозе вакцине (неопходно је да је од друге дозе прошло више од две недеље). У случају да студент није вакцинисан, потребно је да достави на увид негативан тест, не старији од 72 часа или потврду о негативном тесту.

Информација за све студенте:

Током вежби сви студенти и наставници морају да носе личну заштитну опрему (ЛЗО): заштитни мантил и хируршке маске.

Током вежби забрањено је коришћење мобилних телефона, посебно њихово одлагање на радне површине из превентивних разлога.

Избегавање задржавања у заједничкој просторији (нпр. у холовима).

Наставник/сарадник који води вежбе одговоран је за поштовање ЛЗО.

  

Kaтедра за психијатрију

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остале вести из категорије