Позив студентима за учешће у пилотирању изборног предмета

Поштоване колегинице и колеге,

Задовољство нам је да Вас позовемо на учешће у пилотирању новог изборног предмета „Инфодемиологија и управљање инфодемијом“. Нови изборни предмет је резултат пројекта универзитетске сарадње између Института за социјалну медицину Медицинског факултета Универзитета у Београду и Института за глобално здравље Универзитета Емори у Атланти, САД.

Пројекат који је започео ове године носи назив Управљање инфодемијом: Мултидисциплинарни приступ учењу и истраживању у циљу јачања здравствене безбедности и један од главних ишода пројекта јесте креирање новог предмета за студенте медицине. Циљ предмета је усвајање основних знања у области инфодемиологије и разумевање кључних принципа управљања инфодемијом. Студенти се упознају са последицама превелике количине информација током ванредних ситуација и њиховим негативним утицајем на одговор система здравствене заштите.

По завршетку наставе, студенти ће моћи да опишу феномен инфодемије и да објасне ширење нетачних информација и дезинформација у различитим окружењима. Студенти ће бити способни да преиспитују квалитет здравствених информација, као и да упоређују кредибилност различитих извора.

Позив за учешће у пилотирању новог изборног предмета отворен је за све студенте Медицинског факултета Универзитета у Београду, а најпре за апсолвенте и студенте завршних година интегрисаних академских студија медицине.

Од свих учесника тражимо:

  • Присуство на уводном састанку на Институту за социјалну медицину средином септембра;
  • Праћење наставе на онлине платформи за учење – Reticulum сопственом динамиком (наснимљена предавања у трајању од 45 минута);
  • Учешће у реализацији вежби (два доласка у вежбаонице Института за социјалну медицину);
  • Учешће у евалуацији наставе (попуњавање упитника и/или састанак током октобра месеца);

Свим учесницима нудимо:

  • Сертификат о учешћу који издаје Лабораторија за инфодемиологију и управљање инфодемијом;
  • Упознавање са међународним партнерима са Института за глобално здравље Универзитета Емори крајем октобра 2024. године;
  • Могућност наставка сарадње и научно-истраживачког рада при Лабораторији за инфодемиологију и управљање инфодемијом;

За потребе пилотирања потребно је до 20 студената, па своје интересовање искажите на време попуњавањем следећег Google Forms упитника. За све друге информације, слободно се обратите асист. др Стефану Мандићу-Рајчевићу или асист. др Александру Стевановићу на мејл.

 

Срдачан поздрав,
Асист. др Стефан Мандић-Рајчевић
Руководилац Лабораторије за инфодемиологију и управљање инфодемијом

 

Остале вести из категорије