Медицински факултет у Београду поново препознат од стране Светске здравствене организације

Поштоване колегинице и колеге,

Задовољство нам је да вас обавестимо о новој публикацији Светске здравствене организације (СЗО) која извештава о техничкој консултацији одржаној током марта 2023. године на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Током трајања техничке консултације СЗО, представници академије и институција високог образовања радили су на изградњи глобалног курикулума у области инфодемиологије, а наш Факултет је препознат као поуздан партнер и регионални лидер у овој области.

Унутар саме публикације, СЗО истиче своју захвалност декану Медицинског факултета, проф. др Лазару Давидовићу, као и управнику Института за социјалну медицину проф. др Весни Бјеговић-Микановић, асист. др Стефану Мандићу-Рајчевићу и асист. др Александру Стевановићу.

Публикацији у целини можете приступити кликом ОВДЕ.

Подсећамо, Лабораторија за инфодемиологију и управљање инфодемијом основана је у оквиру Института за социјалну медицину и представља прву такву лабораторију међу глобалном академском заједницом. Ангажовање чланова Института за социјалну медицину препознали су бројни међународни партнери, између осталих и Институт за глобално здравље Емори Универзитета у Атланти са којим наш Факултет тренутно реализује пројекат универзитетске сарадње у области инфодемиологије.

 

Остале вести из категорије